Fanatikët e krishterë dhe lëvizja Besa

ID:17492
Published 10 Janar 2017


Ne emer te Atit, Birit dhe Dollarit te Shenjte !

Para disa ditesh lexova disa artikuj te ndryshem qe flisnin per financimin nga te huajt te disa partive politike shqiptare dhe objek i ketyre shkrimeve ishte pikerishte vetem partia shqiptare ( Besa) ne Maqedoni qe me sa duket suksesi i tyre ne zgjedhjet e fundit i kishte shqetesuar disa nga “patriotet” tane qe kishin nisur te shpupurisnin si pulat mbi malin me plehe, duke u perpjekur te gjenin ndonje xhevahire inkriminus me shpresen qe ne te ardhmen ta ndalin suksesin e kesaj partie politike. Ajo qe me ka bere me shume pershtipje nga sulmet e organizuara e te pandershme te shtypit te kontrolluar e financuar nga Vatikani, ishin komentet fyese dhe denigruse te “patrioteve” tane te internetit qe mes nje fjalori te ndyre na shisnin moral patriotik me oke. Dikush shprehej se shteti jone eshte nje shtet laik dhe nuk duhet te lejoi parti te ngritura mbi baza fetare. Partia Besa eshte e lidhur me turqe e arabe dhe financohet prej tyre, prandaj duhet nxjere jashte ligjit. Ti debojme nga kombi yne keta “arabe” e “turqe” te qelbur se duan te na kthejne perseri Perandorine Osmane dhe nje duzine fyerje te tjera qe une nuk mund ti sjelle ketu per arsye etike.

Si gjithmone ne balle te kesaj kryqezate te dhunshme e fyese, jane separatistet antishqiptare neojesuite dhe sigurishte laramanet idiote e te paskrupull te Kosoves qe na shesin perdite dengla patriotike.

Dakort, le te arsyetojme per momentin se te gjitha lehjet e tyre jane te drejta, atehere perse nuk keni folur edhe me pare kur dihet fare mire se ne Shqiperi dhe Kosove jane te angazhuar ne politike e qeverisje parti dhe individe me ideollogji te paster politike kristiane? Apo ndoshta kristianizmi nuk eshte nje dieollogji fetare?! Perse asnjehere deri me sot patriotet tane nuk e kane denoncuar egzistencen e ketyre partive politike me baze te paster fetare dhe rezikut qe i sjelle vendit tone ky fenomen? Perse nuk eshte investiguar prej kohesh per burimet finaciare qe marin keto parti politike me baze te paster ideollogjike fetare kristiane?! Perse nuk flisni ju “patriotet” tane te internetit per kete fenomen politik kristan qe eshte futur ne politiken shqiptare dhe po helmone bashkejetesen fetare mes shqiptareve, por kur vjene puna per partine Besa (qe nuk eshte as parti fetare ) e keni kthyer gojen ne bythe dhe vetem ndyni kunder saje qe eshte e vetmia nga partite politike shqiptare te Maqedonise qe po mbane nje qendrim te paster pro shqiptare?!

Jam i sigurte qe shume nga separatistet neojesuite qe gerthasin me shume kunder Beses, jane antare te ketyre partive politike antishqiptare qe ne programin e tyre kane ideollogjine kristane.

Meqense hiqeni sikur nuk keni asnje ide per egzistencen e ketyre partive politike te Demonit Kristian Jesuit ne Shqiperi e Kosove, po ja u rendite une me pushte se ndoshta kujtoheni. Te gjitha keto parti politike kane ne programin e tyre ideollogjine kristiane dhe te gjitha financohen nga Vatikani e individe te vacente qe kane lidhje te ngushta me organizaten kriminale jesuite Opus Dei qe mes njerezeve te saj ne pushtet po helmojne bashkejetesen fetare ne Shqiperi e Kosove.

1 - Partia Socialkristiane

e Shqiperise (PSKSH) me kryetar Fran Bruka.
2 - Partia Popullore Kristandemokrate e Shqiperise (PPKDSH) me kryetar Pal Shkambin.
3 - Partia Demokristane e Shqiperise (PDKSH) me kryetar Nard Ndoken.
4 - Partia Levizja Kristan Demokrate Shqiptare (PLDKSH) me kryetar Nikoll Lesin.
5 - Partia Aleanca Demokristiane e Shqiperise (PADSH) me kryetar Zef Bushatin.
6 - Partia Demokristiane e Kosoves (PHSDK) me kryetar …....?

Sikur nuk eshte e ndershme te mbani nje standart te dyfishte per kete ceshtie, ku njeren pale e viktimizoni padrejtesishte, kurse palen tjeter qe mbane nje qendrim te paster ideollogjik kristian e shikoni si nje proces normal.

Burimi: Gezim Selmani, Facebook


 
 

Share on Facebook Share on Twitter