Palestinezët protestojnë kundër vendimit të Trump për transferimin e ambasadës në Bejtul Mukades

ID:17525
Published 11 Janar 2017


Me dhjetëra palestinezë janë ngritur në protesta në Ramallah qendër e rajonit BPLJ, kundër vendimit të Donald Trump për transferimin e ambasadës amerikane nga Tel Avivi për në Bejtul Mukades.

Pjesëmarrësit në këto protesta, transferimin e ambasadës amerikane në Bejtul Mukades e kanë cifluar mbështetje e Trump për ndërtimin e kolonive sioniste të cilat janë ndaluar dhe dënuar nga KS i OKB. Më herët edhe Kryetari i Autoritetit Autonom të Palestinës ka paralajmëruar në lidhje me vendimin e presidentit të zgjedhur të Amerikës për transferimin e ambasadës së Amerikës nga Tel Avivi në Kuodsin e pushtuar.

Mahmud Abas, kryetari i AAP, vuri në dukje rreziqet e transferimit të ambasadës së Amerikës nga Tel Aivivi në Kodsin e pushtuar dhe shtoi se transferimi i ambasadës së Amerikës në Kudsin e pushtuar mund të ketë ndikim destruktiv mbi procesin e formimit të vendit të pavarur të Palestinës dhe për sigurinë dhe qetësinë e rajonit. Mahmud Abas ka thënë gjithashtu se vendimi i regjimit sionist për aneksimin e pjesës lindore të Kodsit në territoret e pushtuara, është i paligjshëm dhe në kundërshtim me ligjet ndërkombëtare, prandaj ka kërkuar nga Donald Trump, presidenti i zgjedhur i Amerikës që të rishikojë vendimin e tij për transferimin e ambasadës së Amerikës nga Tel Aiviv në Kodsin e pushtuar./ PT


 
 

Share on Facebook Share on Twitter