Greva e palestinezëve kundër shkatërrimit të shtëpive të tyre

ID:17529
Published 11 Janar 2017


Qytetarët palestinezë në Bregun Perëndimor të Lumit Jordan në shenjë proteste kundër shkatërrimit të shtëpive të tyre nga ushtria e regjimit sionist, të mërkurën ka zhvilluar grevë.

Faqja informative Al-Jeom ka njoftuar se kjo grevë përfshinë kolonitë dhe qytetet në Palestinën e pushtuar dhe shumë institucione si sektorin e arsimit dhe shkollat. Ushtria e regjimit sionist me pretekste të ndryshme, por shkatërron shtëpitë e palestinezëve dhe ky veprim i tyre bëhet në kuadër të politikave pushtuese të regjimit sionist. Regjimi sionist gjatë vitit 2016 ka shtuar në masë të madhe uzurpimin e tokave të palestinezëve për të ndërtuar koloni sioniste. Uzurpimi i tokave palestineze nga regjimi sionist gjatë vitit 2016 është shtuar me 439%./ PT


 
 

Share on Facebook Share on Twitter